Bakgrund

MALMO RIOTS

Spelas 25 oktober

En kväll om vad det skulle innebära att ta tillbaka Malmö #Civilkurage

Är vi Malmöbor redo att ta en aktiv roll i att ta tillbaka vår stad? Är vi medborgare beredda att offra något, om än så lite, för att försöka föra samhället framåt? Eller har vi redan stagnerat och lämnat walk-over till rädsloskapande krafter? På ett personligt plan skiljer sig naturligtvis svaren,  men kärnan är fast – Malmö behöver fler riots.

Oroligheterna och skottlossningarna de senaste åren i Malmö är inte isolerade olyckliga incidenter. Sociala problem tornar kontinuerligt upp sig och påverkar hela strukturen och människorna i en stad som är unik för sin mångfald och öppenhet. Detta är ett faktum som inte kan tolereras i en levande och aktiv stad. Grundtanken är att ett samhälle som tagit sig tid att diskutera och reflektera över civilkurage mår bättre än ett samhälle som inte tar sig den tiden. Vi vill bjuda in till Debatt #MalmöRiots.

Under kvällen kommer Teater Foratt att framföra ett antal scenkonstinstallationer på och utanför teatern. Bandet Hanouneh och Rebellerna står för musiken, och utställningen MALMÖ KOM!
(ett samarbete med Drömmarnas Hus och Form/Design Center) kommer att finnas på plats i ny skepnad under Debatt #MalmöRiots.

Malmö Riots – varje liten akt av civilkurage är en ”riot” i sig i ett handlingsförlamat samhälle 

Debattledare: Ehsan Noroozi
Inbjudna bland annat: Parvin Ardalan, Hanna Cinthio, Jan Nilsson, Eva Legrand, Mikaela Conde, Rabih Wail, Eva Ek Törnberg.
När: 25 oktober kl 18.00

Var: Teaterhuset Bastionen, Norra Vallgatan 28 Malmö

Fri entré

Debatten är en kick off på projektet #MalmöRiots där Teater Foratt kommer att framföra scenkonstinstallationer i alla Malmös Stadsdelar fram till 1 dec 2012.